4,9
4.5/5

(1435+)

FAQ

Veelgestelde vragen

Veelgestelde
vragen

Als je een laserbehandeling of andere behandeling wil ondergaan bij Gloow Clinics, dan kan het zijn dat je nog met een aantal vragen zit. Om je van alle nodige informatie te voorzien, hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Laser-behandelingen

Ja! Wij maken gebruik van de ICE Diode Triplewave laser. Deze laser fixeert zich op de proteïnes van het haarzakje. De warmte wordt ook geleidelijk opgebouwd, naar ca. 45 graden Celcius. Dit is een veilige temperatuur en wordt zelfs als aangenaam ervaren. Daarnaast beschikt de Diode ICE Triplewave laser over een ICE kop, die verkoelt tot -15 graden. Het laseren is daardoor pijnloos. Het is onmogelijk dat lymfe- en zweetklieren beschadigen.

Bij Gloow zijn wij gespecialiseerd in pijnloos laseren. Daarnaast maken wij gebruik van de beste laserapparaten die zijn goedgekeurd door de FDA en voldoen aan de laatste technologieën. De Diode ICE Quattrowave laser beschikt daarnaast over een ICE kop die verkoelt tot -15 graden. Dit in combinatie met een verkoelende gel én een ontspannen behandelkamer zorgt ervoor dat de laserbehandeling niet als pijnlijk, maar zelfs als ontspannend wordt ervaren

De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen en het lichaam nog volop nieuwe haartjes produceert. Het behandeltraject kan daardoor iets langer zijn.

Ook een zongebruinde huid kan een laserbehandeling ondergaan. Dit komt doordat de laser zich op uiterst effectieve wijze richt op de proteïnen in het haarzakje en niet op het pigment van de huid. Je kunt dus ieder jaargetijde behandeld worden.  Let op: het is raadzaam ca. één week voor en één week na de behandeling niet uitgebreid te zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. De huid moet simpelweg even tot rust komen.

Iedereen is welkom bij Gloow, niemand wordt uitgesloten. Hoewel andere klinieken met andere laserapparaten werken die alleen geschikt zijn voor specifieke huid- en haartypes, werken wij met lasers die geschikt zijn voor alle huid- en haartypes. Jij bent dus altijd welkom bij Gloow, ongeacht je huidtype, haartype, geslacht, achtergrond, leeftijd en financiële situatie. Let op: hele lichte of grijze haren geleiden iets moeilijker de warmte naar de haarzakjes. Dit kan als gevolg hebben dat de haarreductie minder snel tot stand komt en dat er eventueel minder resultaat geboekt wordt.

Laserontharing is een definitieve ontharingsmethode. Een gelaserd haarzakje zal nooit meer nieuwe haren produceren en dus blijven de gelaserde haren weg. Wel is het zo dat het lichaam door middel van hormonen altijd nieuwe haren aanmaakt. Daarom raden wij aan om jaarlijks langs te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Zeker! Het 5x5 full body pakket mag in twee termijnen worden betaald. Dit gebeurt bij de eerste twee behandelingen. Losse behandelingen kunnen niet in termijnen worden betaald.

Helaas kunnen wij geen garantie bieden, dit om de simpele reden dat ieder mens uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij onmogelijk garanties kunnen geven op het aantal behandelingen dat men nodig heeft dan wel het uiteindelijke resultaat. Het kan zelfs zo zijn dat de laser weinig of geen effect heeft op jouw haargroei. In dat geval is de kans aanwezig dan je non-responder bent. Ook dit soort gevallen kunnen wij helaas vooraf niet inschatten.

Er zijn een aantal contra-indicaties waar wij ons strikt aan houden en geen uitzonderingen in maken. Er mag niet gelaserd worden tijdens de zwangerschap, bij epilepsie, kanker, tijdens chemobehandelingen en met een pacemaker.

Zoals je hebt kunnen lezen kom je niet in aanmerking voor een laserbehandeling tijdens de zwangerschap. Laseren na de zwangerschap is zeker mogelijk, maar uit ervaring raden wij dit vlak na een zwangerschap toch af. Dit omdat de hormoonhuishouding onrustig is. Geniet eerst van het gezin en laat je lichaam tot rust komen. Ben je van plan om na de zwangerschap te starten met laserontharing? Onze specialisten adviseren je graag over wat voor jou het beste plan van aanpak is rondom de zwangerschap en de laserbehandeling.

Het is niet mogelijk om over tattoos en piercings heen te gaan tijdens het laseren. Tijdens de behandeling zal de specialiste de tattoos afdekken zodat we hier niet overheen gaan met het laserapparaat. Eventuele piercings kunnen worden verwijderd of indien niet mogelijk, worden afgeplakt. Is de zone die jij wil laten laseren volledig bedekt met tattoos, dan is laserontharing dus helaas niet mogelijk.

Wat is het verschil tussen een laserbehandeling en IPL?
Laserontharing en IPL-ontharing worden vaak met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende ontharingsmethodes, zowel op het gebied van veiligheid als doeltreffendheid. Bij IPL is het licht veel minder sterk dan bij een laserbehandeling, waardoor de haarzakjes enkel verzwakken en het resultaat dus slechts tijdelijk is waardoor je meer behandelingen nodig hebt dan bij een laserbehandeling. De laser zendt daarentegen een krachtig, meer selectieve, energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt. Hierdoor is de behandeling ook echt permanent. Een IPL-ontharing is daarnaast pijnlijk en een laserbehandeling daarentegen niet.

Na de laserbehandeling groeien je haren terug zoals normaal. Na ongeveer twee weken merk je dat de haren die we in de juiste fase van groei hebben kunnen laseren, beginnen met uitvallen.

Het laseren van de bikinilijn is geen enkel probleem tijdens de menstruatie mits er een tampon wordt gedragen. In de kliniek zijn tampons en vochtige doekjes aanwezig om jezelf voor de behandeling nog even op te frissen.

Permanente laserontharing werkt zeer goed op plekken met ingegroeide haren. Naarmate de haren geleidelijk aan worden vernietigd, zullen huidirritaties zoals ingegroeide haren op natuurlijke wijze verdwijnen.

Wij raden aan om de laserbehandeling elke 4 tot 6 weken te herhalen. Naarmate de sessies vorderen, afhankelijk van de voortgang, kan deze periode verlengd worden. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar vanaf de eerste sessie. Naarmate de behandeling vordert wordt de groei van de rest van de haren vertraagd en worden de haren dunner en schaarser. Voor een optimaal eindresultaat is het belangrijk dat je het behandeltraject afmaakt.

Gezichts-behandelingen

Ja, elke behandeling kan zowel door mannen als door vrouwen geboekt worden.

Weet je niet welke behandeling het beste bij jouw huid past? Kom dan langs in onze kliniek voor een huidscan. Hierdoor weten we precies wat jouw gezicht nodig heeft en welke behandelingen daar het beste bij passen. Heb je veder nog vragen, dan staan onze specialisten uiteraard altijd voor je klaar. Zij geven indien gewenst ook advies over de andere behandelingen.

Kom het liefst zonder make-up naar de behandeling. Op de dag van de behandeling raden wij aan niet te intensief te sporten of te heet te douchen.

Bij gebruik van de juiste producten moet je rekening houden met een minimale downtime. Dit wil zeggen dat er de week na de behandeling lichte schilfering kan plaatsvinden en er een trekkerige huid kan ontstaan. Er treedt geen extreme vervelling, verkleuring of zwelling op.

Wanneer je een gevoelige huid hebt zullen wij je producten daarop aanpassen en eerst je huidbarrière versterken zodat je huid niet meer gevoelig is. Hierna zou je intensievere producten kunnen inzetten om je huid weer verder te verbeteren. Doordat het actieve ingrediënten bevat, die diep in de huid inwerken, kan je huid erop reageren met droogheid, roodheid en schilfering. Dit is een normaal huidvernieuwingsproces en gaat vanzelf over.

Elektrostimulatie (EMS)

Bij Electro Musculair Stimulation (EMS) worden elektroden op verschillende delen van het lichaam geplaatst (globale EMS) of enkel op een spier (lokale EMS). Deze elektroden staan in verbinding met een apparaat dat elektrische impulsen naar de spieren stuurt. De elektrische impulsen worden afgesteld op een intensiteit en frequentie. Door de spierspanningen worden de spieren getraind en figuurcorrecties uitgevoerd.

Elektrostimulatie is geschikt voor degenen die sneller vet willen verbranden en de spieren willen vergroten. Maar elektrostimulatie is ook zeker geschikt voor personen die hun lichaamsvorm willen veranderen. EMS is zowel voor getrainde sporters als ongetrainde personen een geschikte methode.

Door veelvuldig gebruik te maken van EMS is het mogelijk om je lichaamsvorm te veranderen en je lichaam om te toveren in een ‘dreambody’. Opgehoopte vetmassa waar je al jarenlang last van hebt en maar niet vanaf komt, wordt dankzij elektrostimulatie omgezet in spiermassa. Wil jij een gespierde buik of perzikbillen? Dit kan gerealiseerd worden met elektrostimulatie trainingen.

Hoe snel en hoeveel resultaat je ziet, hangt af van je persoonlijke situatie en doelstellingen. Ieder mens is uiteraard uniek. Vooraf wordt een behandelplan op maat opgesteld op basis van jouw wensen en doelen.

Wij adviseren om minimaal één keer per week een EMS behandeling te ondergaan om goed en snel resultaat te boeken. In sommige gevallen is het mogelijk om twee behandelingen per week te ondergaan. Meer dan twee behandelingen raden wij echter af, dit in verband met het herstel van de spieren.

Elektrostimulatie behandelingen zijn veilig, pijnloos en niet-invasief. Een mogelijke bijwerking is lichte spierpijn voor een korte periode.

Wij adviseren gemakkelijke sportkleding te dragen en voor de behandeling 1 liter water te drinken. Na de behandeling is het ook belangrijk om 1 liter water te drinken: hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Na de behandelingen kun je de dagelijkse bezigheden gewoon weer oppakken.

Cavitatie behandeling (FAT X)

Cavitatie, ook wel ultrasone cavitatie genoemd, is een afslankbehandeling die gebruik maakt van geluidsgolven om vetcellen af te breken. Het is dé oplossing voor vetverwijdering in gebieden die lastig aan te pakken zijn met sporten en een dieet. Denk aan de buik en billen. Tijdens een cavitatie behandeling worden vetzuren en afvalstoffen met behulp van geluidsgolven uit het lichaam verwijderd. Het is ook effectief bij het verminderen van cellulitis.

Een cavitatie behandeling is gericht op specifieke probleemzones die met andere behandelmethodes lastig te bereiken zijn. Met een cavitatie behandeling worden plaatselijke vetophopingen dus gericht aangepakt. Het is mogelijk om na enkele sessies een smallere taille en plattere buik te krijgen. Daarnaast kunnen ‘lovehandles’ en cellulitis verminderen en kun je strakke triceps verwelkomen.

Resultaten verschillen van persoon tot persoon, afhankelijk van je lichaamssamenstelling, geslacht en leeftijd. Sommige cliënten meten een omvangvermindering van 1 tot 2 cm na slechts één sessie. De meeste mensen hebben meerdere behandelingen om tot het beste resultaat te komen. Na iedere behandeling begint het natuurlijke proces waarbij vetcellen afsterven. Beetje bij beetje verdwijnen deze vetcellen.

Wij adviseren minimaal één keer per week een cavitatie behandeling te ondergaan om goed en snel resultaat te boeken. In sommige gevallen is een cavitatie behandeling twee keer per week mogelijk.

Nee, cavitatie behandelingen zijn niet gevaarlijk. Ze zijn niet-invasief en pijnloos. Mogelijke bijwerkingen, zijn blauwe plekken. Ook kun je last krijgen van een verhoogd dorstgevoel en verminderde eetlust. Deze problemen los je op door direct na de behandeling genoeg water te drinken.

Wij adviseren om in comfortabele kleding (zoals sportkleding) naar de behandeling te gaan. Om afvalstoffen sneller uit het lichaam te verwijderen en bijwerkingen te verminderen, is het belangrijk om 1 liter water te drinken vóór de behandeling en 1 liter ná de behandeling. Je kunt de dagelijkse werkzaamheden en bezigheden direct na de cavitatie behandeling weer oppakken.

Lymfedrainage behandeling

Lymfedrainage, ook wel pressotherapie genoemd, is een behandeling waarbij de natuurlijke bloedcirculatie en de lymfestroom worden gestimuleerd. Hierdoor worden overtollig vocht en afvalstoffen beter afgevoerd. Het is een ontspannende behandeling waarbij er gebruik wordt gemaakt van een luchtdrukpak.

Pressotherapie zorgt voor:

 • Een snellere afvoer van lichaamsvet na een cavitatie behandeling
 • Verminderen van cellulitis
 • Een krachtige drainage van vocht
 • Een verbetering van het metabolisme en de bloedcirculatie
 • Het activeren van de vetstofwisseling

Functioneert jouw lymfestelsel niet zoals gewenst en wil je deze weer in een betere conditie brengen? Dan is lymfedrainage een behandeling voor jou. Vochtophopingen en verstoppingen in de lymfebanen kunnen ontstaan door slechte gewoontes zoals roken, vet eten, te weinig bewegen en alcohol. Dit is natuurlijk niet prettig. Pressotherapie is geschikt als je:

  • Moeilijk afvalt en lastig op gewicht blijft
  • Last hebt van cellulitis (in combinatie met een cavitatie behandeling)
  • Last hebt van een slechte doorbloeding
  • Veel vocht- en afvalstoffen vasthoudt (blokkade in het lymfestelsel)
  • Vermoeid of futloos bent

De behandeling is ontspannend. Pressotherapie is een elektronisch gestuurde luchtdrukmassage, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een speciaal luchtdrukpak. De zogenaamde lymfedrainage wordt door de segmenten van het pak gestuurd. De golfbewegingen, veroorzaakt door de luchtdruk, verbeteren de lymfe- en bloedcirculatie waardoor overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen. De bloedcirculatie verbetert en je voelt je energieker. Het lymfedrainage apparaat ontgift het lichaam en stimuleert tegelijkertijd de vetverbranding. Het wordt dus gemakkelijker om gewicht te verliezen. Wist je dat je tijdens een lymfedrainage behandeling zo’n 500 tot 600 kcal verbrandt?

Er mag niet worden behandeld:

 • Bij zenuwziekten
 • Bij hemofilie (stollingsstoornis)
 • Bij trombose
 • Tijdens de zwangerschap en tot 6 weken na de bevalling
 • Tot drie maanden na een (buik)operatie

Wij adviseren om in comfortabele kleding (zoals sportkleding) naar de behandeling te gaan. Om afvalstoffen sneller uit het lichaam te verwijderen en bijwerkingen te verminderen, is het belangrijk om 1 liter water te drinken vóór de behandeling en 1 liter ná de behandeling. Je kunt de dagelijkse werkzaamheden en bezigheden direct na de lymfedrainage behandeling weer oppakken. In sommige gevallen kun je na de behandeling last krijgen van diarree. Drink in dit geval meer water.

Algemeen

Gloow is geopend van donderdag t/m maandag van 10:00 tot 18:00.

Gloow is er voor iedereen. Ongeacht je huid of haartype, geslacht, leeftijd of financiële situatie.

Bij Gloow kun je betalen met pin, cash en credit card. In sommige gevallen is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Gloow staat voor Social Responsibility. Laseren is een basis behoefte en geen luxe. Dus iedereen moet kunnen laseren.

Helaas kunnen wij geen garantie bieden, dit om de simpele reden dat ieder persoon uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij onmogelijk garantie kunnen geven op het aantal behandelingen dat men nodig heeft of op het uiteindelijke resultaat.

Sommige behandelingen komen in aanmerking voor vergoeding via de zorgverzekeraar. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Dan kun je terecht bij één van onze specialisten.

De algemene voorwaarden zijn op onze website www.gloow.com/voorwaarden te vinden.

Zeker! Bekijk eens ons dreambody: hier worden elektrostimulatie, pressotherapie en cavitatie behandelingen gecombineerd om een dreambody te creëren. Hoewel deze drie behandelingen los geboekt kunnen worden, raden wij aan om voor het volledige pakket te gaan. Zo geniet jij van het allerbeste resultaat.

Het intakeformulier vind je hier.

Onze apparatuur is volledig FDA goedgekeurd.

Gloow heeft een uitgebreid assortiment verzorgingsproducten. Deze zijn hier te vinden op onze website. Voor persoonlijk skincare advies kun je altijd terecht bij één van onze specialisten.

Er zijn zeker mogelijkheden voor een franchise! Lees hier meer over het openen van een Gloow locatie. Voor verdere voorwaarden en eventuele vragen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.

Zeker! De openstaande vacatures vind je hier. Ook kun je altijd een open sollicitatie met motivatiebrief naar ons e-mailadres sturen.

Gloow geeft verschillende opleidingen op onze Gloow Academy. Lees hier meer over de Gloow Academy en de opleidingen.

Nog vragen?

Heb je nog vragen na het raadplegen van de FAQ?
Neem gerust contact met ons op, onze laser- en huidspecialisten staan graag voor je klaar!